lauantai 20. tammikuuta 2018

Viikon ruokalista

Lupailin kertoa täällä blogin puolella miten onnistuu meidän ruokalistan noudattaminen. Idea on ollut oikeastaan todella nerokas, ollaan säästetty paljon rahaa kun ei tule niin herkästi osteltua mitään ylimääräistä ja on ollut helpottavaa kun tietää etukäteen mitä syödään. Ei siis tarvitse miettiä joka päivä erikseen että mitähän ruokaa tänään valmistaisi ja onko aineksia kaapissa vai ei. Lähes kaikista ruoista on saanut myös vauvalle sopivan version. Tässä meidän viimeisen viikon ruoat:

Banaanibroilerikastike ja riisi, jauhelihakasviskiusaus, bataatti-linssikeitto, pestobroilerpyörykät ja juuresmuusi, jauhemaksapihvit paistetulla sipulilla ja keitetyt perunat, timjamilla maustettu herkkusienipasta sekä parmankinkkuun käärittyä rosmariinibroileria ja uunijuureksia.

Kuulostaa aika hyvältä, vai mitä! Jauhemaksapihvit oli kyllä ihan hitti, lapset tykkäsivät kuten äitikin, kävin aina välillä kylmänä napsimassa niitä jääkaapista... Toinen mikä oli erityisesti lapsien mieleen oli tuo herkkusienipasta, helppoa ja hyvää.




Jaajolle olen usein tehnyt pikaisen mikromunakkaan jos hän ei voi samaa ruokaa syödä. Munakkaan sekaan voi heittää mielikuvitusta käyttäen vaikka mitä ja siihen saa kätevästi lisättyä myös öljyä. Kananmuna onkin yksi Jaajon lempiherkuista, se menee joka muodossa ja katoaa alta aikayksikön.


Hyvää viikonloppua! 

- Liisa 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten kuulumisia sekä operaatio viisaudenhampaan leikkauksellinen poisto

Heipähei jälleen. Nyt alkaa pikkuhiljaa sairastelut olla voitettu, vihdoinkin. Minea edelleen itkenyt öisin toista korvaansa, mutta lääkäril...