perjantai 13. lokakuuta 2017

Meidän vaunut

Kuten aikaisemmin olen maininnut, niin Minean kanssa ei ennen yhtä ikävuotta vaunuja tullut käytettyä kuin maksimissaan viisi kertaa ja se päättyi aina hirveään huutoon. Hän ei vain yksinkertaisesti viihtynyt vaunuissa eikä rattaissa, joten käytössä oli kantoreppu. Vaunuina meillä silloin toimi jotkin kivikautiset Brion vihreät vaunut, mitkä ovat tätä nykyä Jaajolla käytössä parvekevaunuina.


Sain kuitenkin tarpeekseni kyseisistä, vaikeasti kääntyvistä ja muutenkin todella massiivisista vaunuista ja aloin etsiä meille sopivia yhdistelmävaunuja internetin ihmeellisestä maailmasta. Harkitsin tuplavaunuja, mutta päätimme että sen aikaa kun Minea vielä tarvitsee kyyditystä pidemmillä matkoilla, hän voi hyvin olla kantorepussa tai -liinassa. Monta päivää tuli mietittyä useampien vaunujen välillä, mutta lopulta löytyivät ne meille sopivat ja kaikinpuolin passelit vaunut.

Päädyimme siis ostamaan Beemoo flexi travel 2.0 yhdistelmävaunut. Meille tärkeimpiä ominaisuuksia oli muunmoassa vaunujen näppärä ja helppo työnnettävyys sekä pieni koko, pieneen tilaan kokoontaittuminen, mukava ja ergonominen ratasosa lapselle sekä istuinosan täyden makuuasennon säätö. Vaaleanharmaa sävy on myös todella kaunis mielestäni, eikä pieni lika paista heti silmään. Vaunut ovat sopivat niin Jaajolle kuin Mineallekin ja ratasosa käy myös tarvittaessa Jaajolle jo nyt, kun sen saa makuuasentoon.



Vaunut pääsivät heti uudenkarheana tulikokeeseen kun lähdimme koko porukalla risteilylle. Kapeista käytävistä ja ahtaista tiloista huolimatta vaunuilla oli todella helppo liikkua ja ne kääntyvät sekä liikkuvat erittäin näppärästi. Kokoontaittuminen käy hetkessä, eivätkä ne vie juurikaan tilaa, sillä myös vaunukoppa painuu kasaan tarvittaessa.




Moitittavaa en tähän mennessä ole vaunuissa huomannut. Toki vaunut ovat tarkoitettu lähinnä kaupunki käyttöön, mutta meidän mukana ne ovat olleen myös erilaisissa maastoissa ulkona. Pärjäävät sielläkin ihan suht hyvin, vaikkakin jousitusta ei juuri ole ja meno voi olla kyytiläisen mielestä kovin töyssyistä. Saa nähdä miten talvella käyttäytyvät sitten, että pääsemmekö lumessa eteenpäin. Lukittavat etupyörät onneksi helpottavat lumessa liikkumista.

Olen ollut oikein tyytyväinen vaunu valintaamme!

- Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten kuulumisia sekä operaatio viisaudenhampaan leikkauksellinen poisto

Heipähei jälleen. Nyt alkaa pikkuhiljaa sairastelut olla voitettu, vihdoinkin. Minea edelleen itkenyt öisin toista korvaansa, mutta lääkäril...