perjantai 10. marraskuuta 2017

Isänpäiväkortti askartelu

Suurimmalla osalla on jo varmasti isänpäivä askartelut ja kortit tehtynä, mutta jos kaipaat viimehetken suhteellisen helppoa korttiaskartelua niin jatka lukemista. Ja Leevi ei sitten etene tästä pidemmälle, jos tänne olet eksynyt urkkimaan!

Minulla oli mielessä useampikin idea kortin toteuttamiseen, mutta olellista oli sisällyttää siihen lasten itse painetut käden- tai jalanjäljet. Pinterestin syövereistä löysin ideoita, joita sitten muokkasin oman mieleni mukaiseksi ja lopulta saatiinkin lasten kanssa tosi kiva, suhteellisen helppo mutta näyttävä ja juuri meidän näköinen taideteos aikaiseksi.



Eli teimme melko ison kortin, jonka avaamalla sisältä paljastuu isälle kiva yllätys. Etupuolella komeilee Minean ja Jaajon kädenjäljistä tehdyt norsu sekä mustekala, takakannessa on puolestaan Alinan piirrustus jossa esiintyykin koko meidän perhe.


Koko askartelua varten tarvitsin kartonkia eri väreissä, liimaa, sormivärejä, lautasen, paperia, sakset, tusseja ja silmiä eläimiä varten. Itse aloitin suunnittelemalla ja leikkaamalla kortin sisäpuolta varten tarkoitetut ilmapallot, sydämet ja kirjaimet.



Näitä varten taitoin kartongista kortin sisälle tulevan osan, johon leikkasin ikäänkuin väkäset, joiden avulla sitten kortin avatessa pallot ja muut koristeet nousevat ylös. Tämän kartongin liimasin koko kortin sisäpuolelle, käytännössä kortissa on siis kaksi kartonkia päällekkäin.


Ilmapallot ja sydämet liimasin taustaosaan joka saa ne pysymään kasassa. Tämän jälkeen vain liimasin kaikki näihin niin sanottuihin väkäsiin kiinni ja annoin kuivua.


Liiman kuivahdettua sekoittelin sormiväreistä lautaselle sopivan harmaan sävyn norsuja ajatellen. Tähän väriin kastoin sekä Minean että Jaajon käden, jonka jälkeen yritin jotenkin saada ne onnistuneesti painettua kortin kanteen niin,  että jäljistä saisi jotakin selvää. No, Jaajon pieni kätönen nyt luonnollisesti ei oikein malttanut pysyä paikallaan ja hetken pähkäilyn jälkeen päädyin siihen että siitä tulee oikein mainio mustekala norsun sijaan.


Kun sormivärit olivat kuivuneet, oli enää viimeistelyn vuoro. Norsulle ja mustekalalle silmät paikoilleen, korvan ja syöksyhampaan kiinnitys sekä lasten piirrustukset ja nimet. Valmista tuli!





Kortin lisäksi leipaisemme huomenna yhdessä jääkaappiin hyytymään Leevin suosikkia, juustokakkua maitosuklaa- ja valkosuklaavadelma täytteellä. Päälle vielä suklaaganachea ja jotakin muuta koristetta, naminami!

Nyt lähden tästä saunomaan ja viettämään rentoa perjantai-iltaa. Kivaa viikonloppua kaikille!

- Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten kuulumisia sekä operaatio viisaudenhampaan leikkauksellinen poisto

Heipähei jälleen. Nyt alkaa pikkuhiljaa sairastelut olla voitettu, vihdoinkin. Minea edelleen itkenyt öisin toista korvaansa, mutta lääkäril...