Meillä isänpäivän aamu alkoi kakkutarjoilulla sänkyyn. Olimme jo illalla tehneet kakun koristelua vaille valmiiksi jääkaappiin. Kävimme tyttöjen kanssa aikaisin aamulla leikkaamassa kaikille palat ja samalla Minea vei Leeville tekemämme isänpäiväkortin. Alunperin suunnitelmana oli tehdä vadelmasuklaakakku, mutta muutaman muuttujan kautta päädyin kuitenkin käyttämään vadelman sijaan mansikkaa. Joka tapauksessa, kakku oli aivan mielettömän hyvää ja melkein jo kokonaan kadonnut parempiin suihin! Pakko sanoa että oli kyllä ehdottomasti parasta juustokakkua mitä olen koskaan maistanut! Tässä vielä ohje jos joku muukin innostuu kokeilemaan tätä herkkua, nam.
Mansikkasuklaa juustokakku
Pohja
-Suklaapisarakeksejä 300g
-Voita 80g
Maitosuklaatäyte
-Maitosuklaata 200g
-Mascarponejuustoa 200g
-Kuohukermaa 2dl
-Vaniljasokeria 2tl
-Liivatelehtiä 2kpl
-Vettä 2rkl
Mansikka valkosuklaa täyte
-Mansikoita 2dl
-Mansikkamehutiivistettä 1dl
-Kuohukermaa 2dl
-Mascarponejuustoa 200g
-Valkosuklaata 150g
-Vaniljasokeria 2tl
-Liivatelehtiä 5-6kpl
Suklaaganache
-Kermaa 3/4dl
-Tummaa suklaata 150g
-Nokare voita
Suklaakoristeet
-Tummaa suklaata 50g
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi. Painele irtovuoan pohjalle tai valmiiksi jo suoraan tarjoilualustalle irtovuoan reunojen sisäpuolelle, näin vältyt turhalta kakun siirtelyltä. Laita jääkaappiin odottamaan.
Aloita maitosuklaatäytteen valmistus laittamalla liivatelehdet pehmenemään veteen. Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa sulatettu suklaa mascarponejuuston joukkoon. Kiehauta kaksi ruokalusikallista vettä vaikkapa mikrossa ja liuota liivatelehdet veteen. Kaada nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, samalla sekoittaen. Kääntele kerma sekä tuorejuustoseos huolellisesti sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna jäähtyä tunnin verran.
Aloita toisen täytteen tekeminen jälleen laittamalla liivatelehdet pehmenemään veteen. Jos käytät pakastemansikoita, laita ne jo tässä vaiheessa sulamaan. Vatkaa kuohukerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Toisessa kulhossa vatkaa sulatettu valkosuklaa tuorejuuston joukkoon ja lisää seokseen siivilän läpi paseeratut mansikat.
Kiehauta mansikkamehutiiviste ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla vatkaten. Kääntele kerma sekä tuorejuustoseos huolellisesti sekaisin ja kaada maitosuklaatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa.
Suklaaganachea varten lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi. Lisää joukkoon pilkottu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut joukkoon. Lisää lopussa nokare voita ja sekoita. Levitä ganache kakun päälle ja levitä niin että se valuu kauniisti hieman kakun reunojen yli.
Suklaakoristeet syntyvät helposti sulattamalla suklaata ja levittämällä sitä esimerkiksi lusikalla leivinpaperille haluamaasi kuvioon. Anna kovettua ja aseta kakun päälle. Koristeluun sopivat myös mainiosti tuoreet marjat.
- Liisa
Blogia kirjoittaa boheemin ajatusmaailman omaava, 24-vuotias avopuoliso ja kolmen lapsen äiti. Kiintymysvanhemmuuden puolestapuhuja, rauhaa ja rakkautta rakastava introvertti, jolle oma perhe on kaikki kaikessa. Täällä kerron meidän perheen arjesta omaa maailmankatsomustani sivuten.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Lasten kuulumisia sekä operaatio viisaudenhampaan leikkauksellinen poisto
Heipähei jälleen. Nyt alkaa pikkuhiljaa sairastelut olla voitettu, vihdoinkin. Minea edelleen itkenyt öisin toista korvaansa, mutta lääkäril...

-
Kuten aikaisemmin olen maininnut, niin Minean kanssa ei ennen yhtä ikävuotta vaunuja tullut käytettyä kuin maksimissaan viisi kertaa ja se p...
-
Suurimmalla osalla on jo varmasti isänpäivä askartelut ja kortit tehtynä, mutta jos kaipaat viimehetken suhteellisen helppoa korttiaskartelu...
-
Varoituksen sanana alkuun, postaus sisältää aitoa kuvamateriaalia istukasta ja verestä, jos olet herkkä moisille asioille, älä lue eteenpäin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti