lauantai 25. marraskuuta 2017

Äärettömän herkullinen porkkanakakku sekä perinteiset riisi- ja perunapiirakat.


Tänään olikin oikein tehokas päivä, ollaan siivottu, leivottu ja touhuttu vaikka mitä. Aamu alkoi riisi- ja perunapiirakoiden valmistamisella. Tytöt eivät tästä hommasta oikein innostuneet joten saatiin Leevin kanssa suhteellisen rauhassa väkertää näitä. Onhan siinä toki oma hommansa, mutta kyllä oli taas sen arvoista. Kuorista tuli ihanan rapeat ja ohuet ja sulassa voissa pyöräytettynä piirakat maistuivat lähes taivaalliselta! 

Osan piirakoista tein perunatäytteellä sillä puuro loppui kesken. Se ei kuitenkaan haitannut yhtään, perunaversiot ovat myös ihan syötävän hyviä. Täytyy myöntää että kovin montaa ei lopulta sitten sinne pakkaseen asti päätynyt, menivät parempiin suihin heti kättelyssä. No, täytyy tehtailla näitä joku päivä vielä lisää ja tehdä tuplasatsit taikinaa sekä puuroa. Ja porkkanapiirakoita on pakko tehdä myöskin, ne on aika herkkua! 













Leipaistiin tyttöjen kanssa piirakoiden tekemisen lomassa se paljon kehumani porkkanakakku. Sitä huippuhyvää reseptiä en kuitenkaan muistanut, pitäisi aina kirjoittaa ylös kun löytyy joku todella hyvä versio! Tästä tuli kuitenkin melkein yhtä hyvä, suosittelen varsinkin jos tykkäät runsaasta päällisestä, tässä sitä nimittäin on reilusti. Tässä on myös jouluiset mausteet joten sopii joulufiilistelyyn, huumaavaa tuoksua unohtamatta! 





Meillä ei pohjan paistaminen mennyt kuin strömsössä, pääsi kuivaksi reunoista kun unohtui liian kauaksi aikaa uuniin. Tilanne saatiin kuitenkin pelastettua kuivien reunojen leikkaamisella. Koristelu oli tyttöjen heiniä, saivat aika uniikin kakun aikaiseksi. Tässä tuleekin sitten ohjetta jos haluatte kokeilla, olkaa hyvät! 

Porkkanakakku

Pohja
2 kananmunaa
2dl öljyä
2dl sokeria
1dl mantelirouhetta
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3kpl porkkanoita 
1tl piparkakkumaustetta tai 2tl kanelia

Aloita raastamalla porkkanat mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat, sokerit ja öljy sekaisin. Lisää sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja kääntele sekaisin. Lopuksi lisää myös porkkanaraaste. Voitele irtopohjavuoka (24cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30-45 minuuttia 175 asteessa. Jäähdytä pohja ja halkaise kahteen osaan. 

Täyte ja päällinen
400g maustamatonta tuorejuustoa 
2rkl sitruunamehua
3 1/2dl tomusokeria
1dl vaniljakreemijauhetta
225g voita

Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe sekaisin. Lisää joukkoon tuorejuusto ja loput ainekset. Jos seos tuntuu liian jäykältä lisää aavistus vettä, jos se taas on liian juoksevaa niin lisää hieman tomusokeria. Levitä kolmasosa täytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle sekä reunoille. Koristele vaikka mantelirouheella. Anna kakun jäähtyä hyvin ja levätä hetki ennen tarjoilua. 

Aiotteko kokeilla? Voisin itseasiassa vielä iltapalaksi käydä maistelemassa palasen kun lapsetkin jo nukkuu... Sen jälkeen saunaan ja unten maille itsekin. Hyvää viikonloppua kaikille! 

- Liisa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasten kuulumisia sekä operaatio viisaudenhampaan leikkauksellinen poisto

Heipähei jälleen. Nyt alkaa pikkuhiljaa sairastelut olla voitettu, vihdoinkin. Minea edelleen itkenyt öisin toista korvaansa, mutta lääkäril...